tangan yang mencatat, mendongak ke langit..

You will never love for it...until you know them well...
Tak kenal maka tak cinta...

Wednesday, October 20, 2010

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) oleh Kak Ina KL

salam...

Alhamdullillah..hari ni dah masuk hari ke 12..hari ke12 zulkaedah..
tak lama lagi dah nak raya haji..ha..
tapi, kenangan-kenangan raya masih lagi menghiasi.
masih bermain-main dalam memori..
raya tiap tahun bagi aye memberi makna berbeza. Syukurlah, setiap daripadanye dilimpahi rahmat..

ha..dah lama dah ayejadi silent reader kat blog milik blogger terkenal~kak ina kl..
yeah..sekarang nak jadi participants lak..


walaupun dah lepas raya, aye teruja nak masuk contest Gambar Hari Raya Rumah Terbuka nie..macam-macam gambo yang aye snap,..tapi, setelah melihat-lihat..ada satu gambo yang lain daripada yang lain..
<<<<< jeng..jeng..jeng >>>>>
  
Nyayi big family eid marhaban 2010 .

usai mengalunkan selawat, kami pun mengangkat tangan menadah ke langit dan berdoa.. 

kami pulun satu hari beraya daripada Johor Bahru membawa ke Kluang...5 buah rumah..
marhaban sepanjang hari...
tradisi macam ni menjadi amalan dah sejak 2-3 tahun dalam kalangan keluarga besar nyayi....
memang seronok..merapatkan lagi silaturahim kan..
huhu..nampak tak, tersedia juadah kat meja belakang uh...
sajian nyer memang sedap! selesai je baca doa, terus mencedok segala makanan..
makan tengahari terus.. 
sesungguhnya, sambil kita bersuka ria, kesyukuran tu tak boleh lekang daripada bibir kita...jadi, beraya dalam kesyukuran lah kita, yek..
~~~

jadi, nak cerita sikit pasal blog kak ina kl yang menjadi penganjur contest nie..
-blog kakinakl- memberi tips dan maklumat yang berguna. 
Paling ayer suka, pasal makanan la! macam-macam resepi, kalau teringin nak cuba masakan baru, aye banyak belajar daripada blog ni...hehe...
walaupun ada gak 'lari' daripada resepi asal..hehe..bagi mama je lah yang buat..(aye budak baru belaja..hehe)
first, bila aye mula buat keputusan nak jadi blogger,perasaan tu berputik lepas baca blog kakinakl ni lar..cewah...betullah ni...
blog nyer simple je..ha..sebagai blogger baru, blog kakinakl ni aye jadikan contoh-yelah..dulu ingatkan jadi blogger ni mcam main game jew,..sometimes, rasa cam nak letak jawatan..haha..(,ni kalau kes tak de masa nak update@xde citer pe.. )
ha..sekarang ni aye tengah berusaha blogging consistently..mesti ada perasaan ikhlas..em, tul kan? hehe..
paling meletup kalau baca entry yang kak ina wat pasal nuffnang..best nyer! hope nak join, tapi jauh dri kl.so, baca n3 -kakinakl and The Baruts- pon ok gak..hehe..

last but not least..sesiapa nak join..
silakan..
klik sini
untuk segala maklumat lanjut ye!

Contest- Gambar  Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka)  adalah anjuran bersama eyriqazz , beautifulnara, nurazzah dan  darkbatman.


p/s~ gambar edisi terhad nih..takde dalam fb pun..hihi
ha..semoga raya tahun depan lebih bermakna..walaupun aye sibuk nak pekse! amin =)
say hi to juri! =)







2 comments:

kak ina kl said...

salam dik..terima kasih sudi join contest dan terima kasih juga bagi komen kat akak.

akak letak gambar ni kat fb tau dan nama peserta kat side bar belah kanan.
Tunggu keputusannya yer

*cilipadi=hafizah* said...

salam kak,
ok...thanks approve..=)