tangan yang mencatat, mendongak ke langit..

You will never love for it...until you know them well...
Tak kenal maka tak cinta...

Wednesday, September 08, 2010

Kenapa lagu raya ni suka buat orang nangis?-''Giveaway & Contest :Lagu Raya Imbas Kenangan"

Salam, first of all...
Salam Aidilfitri dekat di hati buat semua!
Nostalgia raya akan berlegar-legar kat kepala kita kan..lagi-lagi kalau dengar lagu-lagu raya..
Yeah, ni yang cik Cilipadi tak sabar nak cerita nie...hehe..
sempena dengan itu juga, aye nak ikut contest ni...first contest as a blogger! hihi..


Ha...contest ni nampak menarik perhatian lagi-lagi untuk kita kita yang tak sabo nak raya..
uits..esok puasa lagi ha..hehe..
untuk korang yang in raya mood, join la contest ni untuk menambah mood raya korang dalam blog..hehe..macam aye! nak tahu syarat-syarat, klik banner nanti ye!
Ya..sebelum contest ni berakhir 15 september 2010, 
aye nak cerita tentang nostalgia raya terkenang jua apabila mendengarkan lagu nie...




Bila dengar lagu ni, memang syahdu. 
Pertama-tamanya...ingat orang kampung..isk..isk..maka, teringatlah kenangan daku kecik-kecik dulu. memang nakal..!:-P
Alhamdullillah, yang paling best bila pergi solat sunat aidilfitri..ramai-ramai...nak kata rezeki, dapatlah duit raya! hehe..


1 pagi di hari raya..
aku sujud memujimu..
satu pagi di hari raya..
aku sujud membesarkan MU..
ku melafazkan takbir penuh rasa kehambaan
ku melafazkan tahmid penuh rasa kesyukuran...



menyambut syawal bersama-sama keluarga tercinta..bila dengar lagu ni, terasa erti kemenangan menyambut Aidilfitri setelah bersungguh-sungguh beribadat selama 30 hari menahan lapar dan dahaga...tak ke nikmat tu?..hihi..


Lagi kan..agak sedih jugaklah kan..bila kita terpaksa beraya di perantauan..
sungguh pilu..

Gema takbir di pagi raya..
aku di perantauan..tak terdaya menahan sebak..
gema takbir di pagi raya
keluarga sanak saudara..hanya doa ku kirimkan...

Perh..memang sensitif kalau dengar lagu-lagu macam ni kan..aye tak boleh...isk..iskk..sedih woo..
Bukan lagu ni je tau...

Hehe..cik cilipadi nak lagi 1 lagu..nostalgia mengusik kalbu..
mengenang yang telah pergi..
yang tak akan kembali..
hanya doa ku kirimkan..

dan...mendengar lagu ni juga..aye amat menghargai waktu waktu yang Allah berikan ni untuk kita bersama menyambut Aidilfitri bersama-sama keluarga tercinta..
Tu la pasal...adik-beradikku..nanti nak bersalaman...
menitis jua air mata mereka..isk..isk..
mama ayah..ku pohon restu dan ampun daripada kalian...

Ha..nak tahu tak..lagu ni pun...turut aye dengarkan masa kat PLKN..waa!
jauh lagi nak raya pon...tapi mengenangkan..mama ayahku...ish..kalah jugak..kengkawan sume pakat buat muka sedih..
memang tak pernah berjauhan...tau tak..





Jangan sedih..usahlah kau berduka
Melayan gundah dihati
gema takbir menambat di jiwa..

Dan sudah tentu...kalau dah mengenang orang jauh..lagu ni memang saja je mengundang airmata ku..


di Hari Raya..
terkenang daku kepada si dia..

terkenang kat atuk...
Semoga Allah merahmatimu..atukku..
AlFatihah cucumu hulurkan sentiasa.. 

Jadi, pagi raya nanti..moh la kita menghulurkan salam kepada ibu bapa tercinta terutamanya...
adik-beradik
Ingat! tiada sengketa antara kita..
Semoga Lebaran kali ini...sentiasa melekat di hati..

Jauh di mata..dekat di hati..



ish...tamo sedih sedih lagi...
hargailah waktu waktu yang ada ini bersama-sama keluarga kita yek..
Erm..satu hari nanti..lagu-lagu inilah yang akan sentiasa berkumandang bila kita terpaksa berjauhan dengan keluarga..

Ramadhan ku lalui penuh keinsafan diri 
Biar diri dikelilingi godaan sana sini
Kini Lebaran menjelma lagi
hanya satu kerana ianya telah menyucikan diri


Salam Aidilfitri..
Maaf Zahir Batin :-)


nak gi tengok rendang yang baru nak buat kat dapur  ..:-)


1 comment:

qasehadam @ nurul said...

SALAM THANKS JOIN MY GA N CONTEST