tangan yang mencatat, mendongak ke langit..

You will never love for it...until you know them well...
Tak kenal maka tak cinta...

Tuesday, December 21, 2010

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER

  1. Salam...ada segmen hati ke hati nih...yok baca...

    1. Tarikh lahir blog anda ..
      sejak akhir tahun 2008..(12.12) tapi, terasa kembali hidup bermula bulan November 2010..
  2. Punca kelahiran blog anda 
    nak mencatat pelbagai ilmu dan pengetahuan yang diketahui dalam kehidupan seharian..
  3. Orang pertama yang jadi follower anda
    seorang blogger motivasi..yang namanya abg bent..
  4. Entri pertama anda sebagai blogger
    seingat aye..entri pertama ialah pasal aye ulas novel HSP~ramlee awang murshid
  5. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
    entri pasal HSP tu boleh la...lebih daripada 2 ketika itu..hihi..
  6. Blogger pertama yang anda jumpa ..
    blogger imotivasi..shueqry nama dye...sampai sekarang masih baca blog dia lagi..
  7. Blog yg anda minat .. 
    sejak dulu blog imotivasi tu dengan blog Irfan Khairi dan sekarang..minat abg BA..
  8. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger 
    kenangan manis ialah apabila kita dapat bertukar-tukar pendapat dan cerita dengan pembaca-pembaca yang datang daripada pelbagai latar belakang..yang mempunyai pendapat berbeza-beza, api, bila dalam blog, terasa akrab ..melalai komen-komen mereka..biarpun sedikit, tapi itulah yang bermakna..
  9. Ceritakan kenangan pahit anda sebagai seorang blogger 
    rasa macam pahit jugaklah bila orang kata blog kita ni, siapa je nak baca, tulisan kita ni bukan nya bagus pun..silap-silap  kena kutuk..and macam-macam kata-kata yang boleh men'down'kan rasa nak berblog..benda2 macam ni aye pernah kena hentam dek sorang tu..dan rasa macam nak tutup blog je..
    tapi, bila fikir banyak kali..fikirkan penyelesaian lebih baik daripada sibuk memikirkan masalah tu..
    kan...itu antara yang terpahit sejak aye terus blogging dengan aktif dalam tempoh 2 bulan ni..

  10. Impian anda terhadap blog anda .. 
    sungguh, bila fikir-fikir balik, segala kritikan mahupun kata2 tu, aye nampak sebagai satu yang boleh diterima dek akal dalam situasi positif..iaitu menyahut cabaran..
    harapan aye..satu je. nak terus menulis blog dengan mengemaskini semampu mungkin..
    walaupun..tak ramai yang baca, tak bermakna, sesebuah tulisan nya tidak bagus, mungkin cuma lambat diketahui umum...aye cukup nak bterima kasih kepada blogger abg BA..banyak bagi kata2 basuhan minda kepada blogger2 baru macam aye nih..baru..baru nak serius..
    selain tu, insyaAllah, disamping terus menulis, semoga terjalin ukhuwah diantara penulis blog dan pembacanya dalam sebuah jalinan yang bersifat silaturahim sesama saudara...

    sekian..:)

2 comments:

AMMAR YASIR said...

Jangan berputus asa dan teruskan menjadi blogger. Jadikan kritikan dan kutukan itu sebagai pembakar semangat untuk terus berjaya dalam dunia blogging ni.

Haris Khairuddin said...

salam. nice blog template u ave ere..especially button home tu. :P