tangan yang mencatat, mendongak ke langit..

You will never love for it...until you know them well...
Tak kenal maka tak cinta...

Wednesday, November 24, 2010

ilmu trick baru hari ini...

Salam, selamat pagi Malaysia!

Huih..rekod ni, hari ni baru lah aye berkesempatan nak post pepagi macam ni..sebelum ni, pagi memang aye pegi kerjakan benda lain..tengahari baru ada masa nak buka..

em..rasa nya aye cukup suka nak cakap pasal benda nih..
korang tau trick? a.k.a cara yang penuh kelicikan..

baru tadi, MHI membawa lemunculan seorang 'bomoh' yang jujur!
yeah! hari ni ilmu trick baru aye dapat!
macamane lah air biasa bisa menjadi air batu hanya dengan ko mandrem jek?
ish.ish,,bijak beno lah bomoh tu...


http://2.bp.blogspot.com/_XPREdc3jo18/S9i6jyTU8uI/AAAAAAAAAIU/C1m7qgN45as/s400/AirSejuk1.jpg 

sebenarnya...kata bomoh tu..yang sebenarnya Penganalisis Jenayah,
benda-benda macam ni petik jari je leh dapat..
beliau menunjukkan kat depan tv tu macamane boleh berlaku benda ni..
aye memang dah agak..sebelum bomoh nak memperbangangkan orang,
dia mesti tutup segala tipu helah dia.! dengan berbekalkan sejenis serbuk (hape nama, takpasti) tapi, serius..benda ni aye pernah guna masa time Kimia dulu..hoho..berguna..memang berguna..


memang dah banyak sangat cerita-cerita orang-orang yang bukan yang cetek pemikiran je...
senag-senang percaya benda-benda ni..
buktinya? kat metro..banyak..


satu lagi., hoho..expert ni sape leh buat!
trick kononnya, nak mengesan jin..
dengan menggunakan contoh cermin mata pak cik penganalisis jenayah tu sendiri,
dia buat gaya seolah-olah benda tu leh digerakkan dengan hanya membuat gerakan tanpa memegang..
helo..pakai benang la wei..tapi, kena pandai sembunyikan lah ye..


hoho..ilmu baru nih..taktik ni dah banyak juga aye tahu..salah satu nya dengan tengok satu cerita cina~ the price of greed
terpulang pada kita untuk menggunakan macamana..
janji..ia tak melanggar etika kemanusiaan kita sebagai hamba Allah..















2 comments:

EmanCloud said...

klu bomoh pakai ipad?

Miss Yaty said...

wah ada trick ni sini.hihi.boleh percaya ke benda cm ni?